Verhaal van Viggo

Op 27/05/2021 werd ons klein Viggo’tje geboren. 1kg 600 en 42.5cm. Klein maar vanaf de eerste minuut, zo ontzettend dapper!

In het UZA kregen we meer informatie over jullie vzw. Wij hebben dan ook meteen een startpakket aangevraagd. Want we vonden dat onze kleine vriend wel wat gezelligheid om zich heen kon gebruiken.

“Omdat Viggo het zo goed deed mocht hij na 2 weken de afdeling intensieve zorgen reeds verlaten en werden we overgeplaatst naar het AZ-Sint-Maarten in Mechelen.”

Daar was de VZW iets minder gekend maar mochten we toch een fotoreportage laten plaatsvinden.

Een ongelofelijk mooi cadeau. Vooral voor mij als mama, zijn dit grote stappen geweest. Ik heb heel lang getwijfeld of we dit wel echt gingen laten doorgaan. Want was dit wel een plek waar we aan herinnerd wilden worden? Was dit wel een plek om foto’s te nemen en konden/mochten we dan wel vrolijk zijn? Nu – bijna 8 maanden later – kan ik volmondig zeggen: ‘Ja, dat is een plek om foto’s te nemen en ja, vrolijk zijn is daar (af en toe) verplicht.

8 maanden later zorgen deze foto’s voor zowel pijnlijke maar ook heel mooie en warme herinneringen. Warme herinneringen aan het personeel, alle liefde die we kregen van Sofie en iedereen die ons gedurende het ganse traject gesteund heeft.

“Hoewel ons kleine Viggo’tje het echt super goed doet, heb ik als mama soms echt nog moeilijke momenten. Ik weet dat dit een lang en traag proces gaat worden en dat ik dit in kleine stapjes zal moeten gebeuren. Maar wat ik vooral wil onthouden is: “Kleur op NEO is er nooit te veel”

Dankjewel Sofie voor alles! Voor jouw warm en ontzettend groot hart. Voor jouw oh zo prachtige VZW!

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten