fbpx

Een eerbetoon aan onze kleine held

“De geboorte van je baby. Het is en blijft een sprookje. Maar wanneer die geboorte veel te vroeg plaatsvindt of wanneer je kindje ziek geboren wordt, dan begint dat sprookje heel anders.”

Als ouder van een prematuurtje of zieke pasgeborene kom je in een emotionele rollercoaster van emoties terecht. Emoties als angst, onzekerheid, machteloosheid, verdriet en blijdschap wisselen elkaar razendsnel af. Je bent natuurlijk heel blij met de geboorte van jullie schatje(s) maar maakt je natuurlijk ook grote zorgen. Je baby moeten achterlaten in het ziekenhuis en de zorg voor jullie schatje(s) uit handen moeten geven, is als ouder echt hartverscheurend. Als ouder voel je je dan echt machteloos.

Als eerbetoon aan onze eigen kleine held Noor hebben we de VZW kleine held opgericht. Ons 2dedochtertje Noor is prematuur geboren op 32 weken en 3 dagen. Omwille van een uiterst zeldzame aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen van het AZ Sint-Jan in Brugge. De oorzaak was het verlies van haar tweelingzusje vroeg in de zwangerschap. Noor was immers een deel van een eeneiige tweeling. Van in het begin tot op het allerlaatste moment heeft ze gevochten met alles wat ze in zich had. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd. Een gevecht dat ze gewoon niet kon winnen. Op 13/01/2015 werd ze de mooiste ster aan de hemel.

We hebben toen zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke én praktische kleertjes te vinden voor de allerkleinsten. 

 

Na enkele maanden op de NICU was ons meisje al groot genoeg om gewone babykleertjes te kunnen dragen mits enkele aanpassingen. Om den duur had ze echt een hele uitgebreide garderobe. De verpleegkundigen noemden haar het popje van de afdeling. Dan blonk ik stiekem van trots. Ons meisje was dan wel ernstig ziek maar voor ons was ze vooral ons dapper prinsesje waar we ongelofelijk trots op waren.

Om die reden schenken we gratis pakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini vlaggenlijn. Een persoonlijke aanpak vinden we erg belangrijk. Met een persoonlijk briefje en het gedichtje ‘Dapper’ willen we wat warmte en liefde toevoegen aan onze pakketjes.

Op die manier willen we de ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode. En die onzekere tijd op neonatologie net dat tikkeltje draaglijker maken. We willen letterlijk wat meer kleur brengen op de diensten neonatologie en een thuisgevoel creëren.

Daarnaast staan we ook voor steun. De ouders kunnen ook altijd bij ons terecht voor een babbel en een duwtje in de rug. Niemand begrijpt je immers beter dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

Kleine held
Kleine held
De pakjes worden gemaakt door

Ons team