Inschrijven

  Ik wil mij graag engageren als


  Word vrijwilliger

  Team van een 100-tal vrijwilligers.

  Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de werking van onze VZW. Zonder hen staan we nergens. We zijn dan ook ongelofelijk trots dat we zo’n gemotiveerd en enthousiast team achter ons hebben staan. Teamwork makes the dream work is ons motto.

  Om alle ouders van een kleine superheld de kans te kunnen blijven geven op:
  – een gratis startpakketje
  – een gratis zorgenvriendje voor broertjes en zusjes
  – een kosteloze, liefdevolle fotoreportage op de NICU
  kunnen we zeker nog helpende handen gebruiken.

  Draag je ons initiatief een warm hart toe? En wil je ons graag steunen door ons je tijd te schenken? Laat het ons dan zeker weten door het aanmeldingsformulier in te vullen.

  Samenwerken als naaister

  Ben je creatief en kan je goed overweg met de naaimachine en overlock? De meeste naaisters naaien gewoon op eigen tempo van thuis uit maar we organiseren ook geregeld naaiworkshops en naaidagen.

  Of ben je leerkracht op een school met een naaiafdeling? Ook dan staan we zeker open voor een leuke samenwerking. Zo hebben de leerlingen van het scheppersinstituut in Deurne (richting creatie en mode) een 24 uur naaimarathon georganiseerd zodat onze kleine heldjes verder kunnen blijven schitteren.

  Samenwerken als kleine held fotograaf

  Uitstekende fotografen met het hart op de juiste plaats zijn steeds meer dan welkom om ons team te versterken.

  Concreet zijn we op zoek naar fotografen voor de volgende ziekenhuizen:
  – AZ Sint-Jan Brugge
  – GZA Sint-Augustinus (Antwerpen)
  – ZNA Middelheim Antwerpen
  – UZA
  – UZ Gent
  – UZ Leuven
  – Ziekenhuis Oost-Limburg (Genk)

  Ben je in het bezit van een professioneel fototoestel? Kan je werken in moeilijk lichtomstandigheden? Heb je voldoende kennis van Photoshop en Ligthroom? Heb je daarboven ook nog eens genoeg mensenkennis, empathie, respect en tact?

  Dan kijken wij heel erg uit naar je aanmelding.

  In ruil daarvoor bieden wij:
  – Waardering
  – Begeleiding en ondersteuning
  – Kilometervergoeding van €0,25 per kilometer
  – Regelmatige bijeenkomsten om tips, advies en ervaringen uit te wisselen en gevoelens te delen

  Of liever iets anders?

  Je wilt je graag engageren als vrijwilliger voor onze VZW maar naaien is niet meteen je grootste talent. Geen enkel probleem! Ook op andere vlakken kunnen we zeker nog hulp gebruiken.

  Naast naaisters kunnen we ook nog hulp gebruiken op evenementen en promo-activiteiten. Ook mensen met een specifieke specialiteit die zeker en vast een meerwaarde zou zijn voor onze VZW, zijn nog meer dan welkom. We denken hierbij bv aan copyright, marketing, organisatie, enz.

  Wauw. Wat onverwacht en wat geweldig! Dank jullie wel. Het zijn prachtige kleertjes en dankzij de vrolijke flamingo’s op haar dekentje is de hele couveuse-ervaring een stuk gezelliger.

  Jetske

  Ik kreeg van jullie enkele weken geleden een mooi pakketje. Het deed me lachen, ik kreeg voor ‘t eerst in lange tijd terug een warm gevoel vanbinnen.

  Kim, mama van Fem

  Ik wilde mijn naaiervaring gebruiken om mij in te zetten voor een goed doel. Ik heb enkele vriendinnen die met hun baby’s in de het ziekenhuis beland zijn en ik hoor telkens hoe belangrijk het is dat hun kindje als een kindje behandeld wordt en dat het omringd wordt met mooie dingen zoals dekentjes, inktvissen, knuffels, kleertje. VZW Kleine Held brengt dat beetje kleur in de donkere periode waar de jonge ouders door moeten gaan. Het brengt de nodige kleur in de ziekenhuizen. De VZW zet zich in voor iedereen want alle lagen van de bevolking kunnen rekenen op hen. Het brengt een sprankeltje hoop. Ik blijf mij verder inzetten voor de VZW. Als je de vele foto’s ziet of de vele verhalen hoort van de ouders, doet telkens deugd om te horen en te zien dat je weer een gezinnetje gelukkig hebt gemaakt met dit gebaar.

  Urike
  Vrijwilliger

  De samenwerking tussen Awash en de vzw Kleine Held verloopt in een warme, hartelijke sfeer. Het nodige materiaal wordt ter beschikking gesteld zodat je er direct in kan vliegen. Ook staan ze open voor al je praktische vragen. Het gaf me zo een warm gevoel toen Sofie foto’s mailde waarop een heldinnetje één van onze creaties draagt. Enerzijds heel confronterend maar anderzijds geeft het je ook een heel warm gevoel dat je iets hebt kunnen doen ( hoe klein ook) voor ouders en kindjes die het moeilijk hebben.

  Ellen
  Vrijwilliger

  Ik ben Barbara, 30 jaar, en mama van 2 zoontjes. Eentje geboren aan 36weken en eentje aan 28weken. De periode na de geboorte was heel intens en emotioneel want er komt zoveel op je af, zowel positief als negatief.

  Toen hij mocht kleertjes beginnen aandoen, was er geen enkele winkel die dit had, want hij was toen nog maar 39cm. Het setje van kleine held was werkelijk een godsgeschenk, dat ze dan nog zijn gemaakt uit zo’n leuke stofjes maakte het extra leuk. Onze kleine prins straalde echt in zijn pakje, we kregen ook veel positieve reacties op zijn dekentje hoe mooi het wel niet was. Dit setje is iets dat ik altijd ga koesteren.

  Ik heb in het verleden genaaid voor kleine held en wil dit zeker in de toekomst verder blijven doen. Het gevoel dat ik heb ervaren wil ik ook aan andere ouders geven. En de kers op de taart is uiteraard wanneer je een klein heldje ziet schitteren in iets dat vanonder jouw eigen machine is gerold.

  Barbara
  Vrijwilliger

  Onze kleine held is prachtig in haar pakje!

  Mama van een kleine held

  Begin juni 2017 waren we in de wolken. Aurelie en Elias werden geboren ons vijfde zesde kleinkindjes. Aanvankelijk ging alles goed tot we na een dag of tien totaal onverwacht Aurelie verloren.

  Toen kreeg ik via via een link om een kadopakketje aan te vragen voor Elias. Ik kende vzw kleine held niet daarvoor, maar het project van Sofie raakte me enorm. Alle die kleine vechtertjes die van dag één zo hard hun best moesten doen om met ups en downs naar een leven buiten de couveuse te geraken.

  Vijf weken later sloeg het noodlot terug toe en verloren we ook Elias. Een ongelooflijke klap voor onze schoondochter en zoon. Toen heb ik mijn eerste couveusedekentjes gemaakt. Sindsdien zijn er nog veel gevolgd, telkens toch wel met Aurelie en Elias in mijn gedachten. Anderzijds ook met de hoop dat de kindjes die een bodyke krijgen of onder een dekentje van mij liggen sterk genoeg zijn en groeien tot flinke baby’s.

  Diane
  Vrijwilliger

  Ik kan mijn dankbaarheid niet onder woorden brengen want woorden schieten hiervoor tekort. Fantastisch hoe jullie vzw met zo’n klein gebaar (maar met bijzonder veel waarde) zoveel emotie kan losmaken.

  Regina, mama van Lewis

  I want to say thank you with all my heart for the very nice gift you send to my little twins Ryan and Jason! My heart is filled with love and joy for knowing that are people like you who trully cares!

  Andreia, mama van Ryan en Jason

  In de fb-groep ‘Naaien voor vriendinnen’ zag er een berichtje staan van Evelien over deze VZW en vroeg om meer informatie. Zo ben ik ook meteen in contact gekomen met Sofie. Er volgde meteen een duidelijk antwoord op al mijn vragen. Ik heb in mijn naaste omgeving veel ouders met kindjes die prematuur geboren zijn. Daarom weet ik ook hoe moeilijk het is om leuke -en vooral praktische- kleding te vinden die voldoet aan de strenge eisen die nodig zijn. Ook zag ik rondom mij wat de ouders moeten doormaken. Vreugde en verdriet liggen soms heel dicht bij elkaar op deze afdeling. En omdat de stichting kleine held volledig voldoet aan wat ik belangrijk vind voor een goede samenwerking (openheid, eerlijkheid, duidelijkheid, goede afspraken) ben ik hier gestart als vrijwilliger. Met veel liefde en plezier naai ik sindsdien setjes die gratis worden gedoneerd.

  Christje
  Vrijwilliger

  Heel erg bedankt voor het prachtige geschenkje dat onze dochtertjes Césanne en Babette vandaag ontvangen hebben. We stonden versteld van de kleurrijke, vrolijke inhoud!

  Ouders van Babette en Césanne

  Ik ben de vzw een eerste keer tegen gekomen toen ik op zoek was naar kleertjes of patroontjes voor een vriendin van mij die bevallen was van een prachtige dochter op 31 weken zwangerschap. Helaas vond je dat toen niet zo gemakkelijk.

  Na een paar maanden zag ik de oproep van Sofie op een naaigroepje op Facebook. Ik was heel geïnteresseerd omdat ik weet van de vriendin hoe moeilijk het was om kleertjes te vinden voor haar mini baby. Ik stuurde meteen een berichtje naar Sofie. Via de fb pagina van kleine held kwam ik dan ook achter het verhaal van de vzw. Het verhaal van Sofie pakte me zo erg! En omdat ik heel graag achter mijn naaimachine vertoef, had ik de ideale manier gevonden overschotjes van mijn stofjes te verwerken tot kleertjes voor kleine heldjes. En wilde altijd al iets van vrijwilligerswerk doen maar had er nooit tijd voor. Dit kon ik gewoon tussenin of savonds doen.

  Door te naaien of stofjes te doneren voor de vzw begon ik ook regelmatig met Sofie te babbelen! Ze is echt een (ma)madam uit de 1000! Super lief! Heel eerlijk en rechtuit! Hierdoor voel ik me helemaal goed bij deze vzw!”

  Eline
  Vrijwilliger

  Ik ben Tine, 35 jaar ,vroedvrouw en werk al 14 jaar met te vroeg geboren en zieke pasgeborenen op de dienst neonatologie. Toen ik hoorde van deze vzw moest ik niet lang nadenken om me als vrijwilliger op te geven. Ik weet hoe belangrijk de kleine dingen (zoals kleertjes en wat kleur tussen al dat wit ) zijn voor de ouders. Onlangs kreeg één van de ouders een van mijn zelfgemaakte body’s als cadeau en het was geweldig om haar en haar kleine meid te zien stralen. Het was extra speciaal omdat ik haar opgevangen had bij de geboorte. De samenwerking ervaar ik als positief. Als je creaties klaar zijn, wordt er een verzendlabel doorgestuurd. Als je dat wil kan je ook een stofpakket aanvragen. Het leuke is ook dat je je creaties op facebook ziet verschijnen als ze vertrekken naar een klein heldjes. Soms zie je ook foto van de kleine held die schittert in jouw creatie passeren. Daar doe je het voor.

  Tine
  Vrijwilliger

  Prachtige kleertjes die passen, dekentjes en vlaggetjes! Wat fijn om te weten dat je niet alleen bent!

  Mama van een kleine held