Kleine held

Sofie D’Hondt

Ik heb deze vzw opgericht als eerbetoon aan ons meisje, om haar verder te laten schitteren. En om ouders van een prematuurtje, babytje met een (ernstige) aandoening een lichtpuntje te schenken in een emotioneel zware en heftige periode.

Ik ben Sofie, trotse mama van 3 prachtige dochters: Elize (5), Noor* en Ella (2,5).
Ons dochtertje Noor* is geboren op 32 weken en 3 dagen via spoedkeizersnede. Omwille van een uiterst zeldzame, levensbedreigende aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen van het AZ Sint-Jan in Brugge. Van in het begin tot op het allerlaatste moment heeft ze gevochten met alles wat ze in zich had. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd. Een gevecht dat ze gewoon niet kon winnen. Op 13/01/2015 hebben we samen met de artsen beslist om haar eindelijk de rust te geven die ze zo verdiende en waar ze zo naar verlangde. De meest moeilijke en tegelijk ook de meest liefdevolle beslissing die we ooit hebben moeten nemen.

Ik heb deze vzw opgericht als eerbetoon aan ons meisje, om haar verder te laten schitteren. En om ouders van een prematuurtje, babytje met een (ernstige) aandoening een lichtpuntje te schenken in een emotioneel zware en heftige periode. Om die moelijke periode op neonatologie net dat tikkeltje draaglijker te maken. We hebben zelf ondervonden hoe belangrijk vrolijke en praktische kleertjes voor de allerkleinsten zijn en hoe moeilijk het is om dergelijke kleertjes te vinden. De eerste keer dat je schatje(s) kleertjes mag aandoen is echt een heel belangrijk en emotioneel moment waar je als ouder echt naartoe leeft. Ook prematuurtjes en zieke pasgeborenen verdienen het om te schitteren.