Kleine held

Ulrike Schoutteten

Ik ben Ulrike Schoutteten en ben sinds 2017 naaister voor VZW Kleine Held. Ik ben mama van 2 zoontjes van 7 en 3 jaar.

Ik ben sinds 3 jaar aan de slag gegaan met een naaimachine en dit is een verslaving geworden. Ik maak naast kledij voor mezelf en de kids ook voor iedere geboorte in de familie- en vriendenkring een wolkkussentje met de naam erop. Dit wordt telkens op luid applaus onthaald omdat het bij de meeste kids een vast onderdeel van hun bedje wordt.

Waarom ben ik naaister geworden voor vzw Kleine Held. Ik wilde mijn naaiervaring gebruiken om mij in te zetten voor een goed doel. Ik heb enkele vriendinnen die met hun baby’s in de het ziekenhuis beland zijn en ik hoor telkens hoe belangrijk het is dat hun kindje als een kindje behandeld wordt en dat het omringd wordt met mooie dingen zoals dekentjes, inktvissen, knuffels, kleertje. VZW Kleine Held brengt dat beetje kleur in de donkere periode waar de jonge ouders door moeten gaan. Het brengt de nodige kleur in de ziekenhuizen.

De VZW zet zich in voor iedereen want alle lagen van de bevolking kunnen rekenen op hen. Het brengt een sprankeltje hoop. Ik blijf mij verder inzetten voor de VZW als je de vele foto’s ziet of de vele verhalen hoort van ouders die zo’n pakketje mochten ontvangen. Het doet telkens deugd om te horen en zien dat je weer een gezinnetje gelukkig hebt gemaakt met dit gebaar.