Verhaal van Mathiz

Op 11/02/2022 werd Mathiz geboren.

Met een gewicht van amper 796 gram was zijn toestand erg kritiek. Mama Shana had een zwangerschapsvergiftiging opgelopen. Ze hebben het nog kunnen rekken tot 26 weken en 3 dagen.

Na een beetje te zijn bekomen van alle emoties, kwam er op 18/02 een aanvraag binnen voor een fotoreportage. Op 25/02 zou ik bij hen langsgaan voor de fotoreportage. Om de file voor te zijn, was ik er al een uur op voorhand. Tijdens de heenrit had ik een oproep gemist.

Eénmaal aangekomen in de cafetaria van het UZ Leuven kreeg ik een sms van de mama. Het ziekenhuis had hen opgebeld met de melding dat ze direct moesten komen omdat de toestand van Mathiz erg achteruit gegaan was. Extra zuurstof was nodig. Bovendien dachten de artsen ook aan een infectie.

De fotoreportage moest worden uitgesteld. De gezondheid en het welzijn staan uiteraard ten allen tijde voorop. En de ouders hadden op dat moment ook heel andere zorgen.

Eens zijn toestand terug wat stabieler was, werd er een nieuwe afspraak ingepland. Op 11/03 was het dan zo ver. Mathiz was toen exact 1 maand oud.

Twee hele trotse ouders wachtten me op. En wat een klein frummeltje lag er rustig te wachten in zijn couveuse. Zo ini mini maar toch zo dapper en sterk. Na enkele detailfoto’s mochten ze Mathiz even oppakken om te skinnen. Bovendien kon ik zo ook zijn mooie gezichtje – dat hij maar wat graag verstopte – vastleggen op foto.

Tijdens de shoot voelde ik vooral een gevoel van trots. Ik kreeg echt een warm gevoel vanbinnen. Ik was echt zo ongelofelijk trots op hen. Op hoe sterk deze jonge papa en mama wel niet zijn, hoeveel veerkracht ze in zich hebben en hoe liefdevol ze met hun kleine superheld omgaan. Dat is echt niet evident en zij doen het gewoon!

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten