Verhaal van Koenraad en Peyton (*)

Op zondag 19/09/2021 mocht ik voor de eerste keer op pad als kleine held fotografe om kleine superheld Koenraad en zijn gezin vast te leggen op foto in het AZ Sint-Jan in Brugge. Het was bovendien ook de eerste keer dat we terug mochten gaan fotografen in dit ziekenhuis sinds de uitbraak van het coronavirus.

Helaas werd ik meteen ook geconfronteerd met de keiharde realiteit dat niet elk verhaal ook een goede afloop kent. De ouders moesten op hun geboortedag al meteen terug afscheid moesten nemen van Peyton, zijn tweelingzusje.

Na deze fotoreportage rijd ik naar huis met een dubbel en tegelijk toch ook wel wat bedrukt gevoel. Ik voelde gewoon aan alles dat het prille geluk van deze ouders overschaduwd werd door het verlies van hun dochtertje. Toen ze vertelden hoe hard hun 2 kindjes op elkaar lijken waardoor ze telkens opnieuw geconfronteerd worden met het verlies van zijn zusje, kwam dit dan ook erg hard binnen bij mij. Het leven is soms echt zo hard en vooral zo oneerlijk.

Het enige wat ik op dit moment nog voor hen kan doen is de liefde, de warmte en de verbondenheid die ik voel voor altijd vastleggen op foto.

Mama fluistert constant “Je t’aime” in het oortje van hun kleine schat. Dit hartverwarmende tafereel raakt mij dan ook tot in het diepste van mijn ziel.

Ik hoop dat de ouders -ondanks het onmetelijke verdriet en immense gemis- toch ook met een warm gevoel zullen kunnen terugblikken op deze fotoreportage. En dat de foto’s voor hen ook een houvast zullen zijn op de vele moeilijke momenten die ongetwijfeld nog zullen volgen. Er blijft voor altijd een kind te kort. Geen kind is zo aanwezig als een kind dat wordt gemist.

Met een gift van €20 schenk jij een gezin en warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten