Verhaal van Mil

11 oktober 2022, ik was toen 26 weken zwanger. Wat begon als een zorgeloze dag eindigde in een extreme vroeggeboorte.

Om 15u30 zou ik ons schatje nog eens kunnen bewonderen op de voorziene afspraak in het ziekenhuis. Toch waren er die dag ook voor het eerst krampen die feller werden naar de middag toe. Tijdens het warme bad merkte ik bloedverlies op. Tegen 16u wordt er 3cm ontsluiting geconstateerd. Alles gaat zo snel. Weeënremmers helpen niet. Ik kan niet meer getransporteerd worden naar het UZA. Om 20u17 wordt onze kleine superheld geboren in AZ Herentals. Bijna 2uren zijn de artsen met hem bezig geweest. Pas daarna kon ik ons schatje bewonderen. Hij heeft pleisters op zijn wangetjes en er gaat zuurstof door de slangetjes.

Ondanks alle medische apparatuur zien we enkel ons wondertje liggen: klein, volmaakt en puur. 1kg030kg, 34cm. MIL

We worden allebei overgebracht naar het UZA waar hij 7,5 weken zal verblijven. Gelukkig is hij een echte vechter. We hebben zoveel bange momenten beleefd. Toch heeft hij ondanks alles een vlekkeloos parcours afgelegd. De beademingsbuisjes en de CPAP maakten plaats voor een neusbrilletje.

Op 1 december wordt hij terug overgebracht naar het streekziekenhuis waar hij verder zal aansterken en zal leren drinken. Na 5weken mag zijn maagsonde eruit.

Op 9 januari mogen we hem na 13 weken op de neo eindelijk meenemen naar onze veilige en warme thuis.

Vandaag is hij 15 weken oud. Geen idee of en welke obstakels we nog zullen tegen komen in zijn verdere ontwikkeling. Geen idee of zijn extreme prematuriteit hem nog parten zal spelen. We kunnen enkel hopen dat hij in de beste omstandigheden kan opgroeien en openbloeien zonder hier al te veel hinder van te ondervinden.

Ons avontuur samen is met een heftige, emotionele rollercoaster begonnen. Bedankt aan VZW de Kleine Held om een deel van dit avontuur vast te leggen op foto!

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten