Verhaal van Estelle

“Na een uitdagende zwangerschap met een loskomende placenta, hoge bloeddrukken, een gebroken vlies en een zwangerschapsvergiftiging werd op 26 weken en 3 dagen onze mooie Estelle geboren.”Na een uitdagende zwangerschap met een loskomende placenta, hoge bloeddrukken, een gebroken vlies en een zwangerschapsvergiftiging werd op 26 weken en 3 dagen onze mooie Estelle geboren.”

Naïef dachten we: “Oh 6 weekjes couveuse en dan nemen we haar mee naar huis”. Dus toen we voor de eerste keer aan kwamen op haar kamertje op de NICU met al die draadjes en piepjes, moesten we echt even slikken. Ons kleine meisje dat nu al zo hard moest vechten voor haar leven terwijl wij enkel machteloos konden toe kijken van aan de zijlijn. 💔

Gelukkig hielp de fantastische verpleging ons om – ondanks haar glazen huisje – toch een band te kunnen opbouwen met ons drietjes. Vele uren kangoeroeën, de voorzichtige, eerste pampertjes (oh wat was ik blij om haar blote billetjes voor het eerst te zien),…maar vooral ook heel veel liefde. Niet alleen van ons maar van iedereen die mee voor haar zorgde.

Inmiddels maakte onze kleine held na 10 weken op de NICU de sprong naar de N* afdeling, de laatste fase voor we écht naar huis kunnen. Mama geniet van het dag en nacht samen zijn terwijl papa hard werkt om haar thuiskomst voor te bereiden. 🥳

“Dankjewel aan VZW kleine held om die bijzondere periode vast te leggen op foto. Die eerste, echte gezinsfoto’s gaan ons zeker en vast ook helpen in ons verwerkingsproces en bij het afsluiten van die heftige, emotionele rollercoaster.”Dankjewel aan VZW kleine held om die bijzondere periode vast te leggen op foto. Die eerste, echte gezinsfoto’s gaan ons zeker en vast ook helpen in ons verwerkingsproces en bij het afsluiten van die heftige, emotionele rollercoaster.”

(Karen, trotse mama van Estelle)

Enkele maanden geleden leerde ik VZW kleine held kennen. Ik was direct verkocht. Op zaterdag 08/07 was het dan eindelijk zo ver: ik mocht voor de allereerste keer op pad als kleine held fotografe. Met gezonde zenuwen stapte ik de afdeling neonatologie van het UZ Leuven binnen. Mama Karen stond me al op te wachten. Estelle lag zalig te slapen bij haar papa. Ik was onmiddellijk vertederd door dit mooie wondertje. Mijn zenuwen verdwenen dan ook als sneeuw voor de zon.

“Tijdens de fotoshoot mocht ik getuige zijn van de puurste liefde die er bestaat. Ook haar allereerste badje door mama en papa mocht ik voor altijd vereeuwigen op foto. Wat een prachtig moment. Ik kon Estelle’s mooiste glimlach vangen op foto. Bij het zien van die foto, kreeg haar mama zelfs tranen in de ogen. Dat deed mijn hart gloeien van blijdschap.”

(Kleine held fotografe Maité Van Bael)

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten