Verhaal van Elias

Na een goede zwangerschap werden wij op 12 juni op 32 weken verrast door de vroeggeboorte van onze mooie zoon Elias.

Op donderdag 8 juni kreeg ik plots erge buikpijn. Ik ging op de zetel liggen. Opeens herkende ik een patroon. Om de 5 minuten keerde de pijn terug. Terwijl ik 3 dagen voordien nog op controle was geweest bij de gynaecoloog. Zij heeft toen ook mijn baarmoederhals gemeten en deze was nog 3,5 cm. Eerst heerste er ongeloof. Het kunnen toch geen weeën zijn, dacht ik.

Op naar het ziekenhuis. Mijn baarmoederhals werd opnieuw gemeten. De lengte van mijn baarmoederhals was nog slechts 1,1 cm. Ik kreeg 48 uur weeënremmers toegediend en 2x een inspuiting voor de longrijping. 12 uur later namen mijn weeën af. Er was verder geen indicatie meer om nog langer te worden opgenomen. Zondagmiddag om 14u mocht ik het ziekenhuis verlaten.

“Na amper twee uurtjes plat op de zetel thuis begonnen mijn weeën opnieuw. Weer richting het ziekenhuis. Enkele uren later is onze zoon geboren. Er bleek een stukje van de placenta te zijn los gekomen.”

Vanaf dat moment zijn we in een enorme rollercoaster van emoties terecht gekomen.

“Na de geboorte heeft Elias slechts een paar minuten op mijn borst gelegen. Nadien werd hij meegenomen naar de dienst neonatologie. Dit voelde echt zo onnatuurlijk. Ik was net bevallen en ik werd al meteen terug gescheiden van mijn zoon. Ik wilde hem heel graag borstvoeding geven maar ook dat mocht niet. Ik kon enkel kolven, moederziel alleen op mijn kamer.”

Na een uurtje of twee mocht ik hem eindelijk gaan bewonderen in zijn couveuse. Hij had een infuus, zuurstof, een sonde. Kortom alles wat nodig was om hem een goede start te geven.

Binnenkort gaan we oefenen met drinken. Daarnaast is het ook nog afwachten wanneer hij van de monitor af mag. Eens dat gelukt is, kunnen we Elias eindelijk meenemen naar huis.

Het startpakket dat we mochten ontvangen van VZW kleine held was voor ons echt een lichtpuntje in deze hectische periode. We zijn hen ook enorm dankbaar voor de liefdevolle fotoreportage. Het is echt een hartverwarmend initiatief waar we samen met Elias nog vaak aan zullen terug denken.

Met een maandelijkse donatie van slechts €5 gedurende een jaar schenk jij een kleine held een gratis startpakket. Zo word je de trotse meter of de fiere peter van een kleine held en ontvang je ook een diploma. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten