Verhaal van Viënna

Het is ondertussen alweer bijna een week geleden dat ik in het UZA dit dappere meisje Viënna en haar ouders mocht ontmoeten.

Terwijl haar mama nog maar 27 weken ver was, bleek ze toch al contracties te hebben. Kort nadien – op 17 januari – werd Viënna geboren.

“Hun jongste zoontje was op dat moment nog net geen 10 maanden oud. Ook hij kwam prematuur ter wereld in volle coronatijd. Je kan je dus inbeelden dat de voorbije periode voor hen echt een rollercoaster aan emoties is geweest.”

Deze kleine held maakte al van bij het begin duidelijk dat ze echt een vechtertje is en dat ze hier samen doorheen gingen komen, en hoe!

Twee maanden na haar geboorte mag ik haar en haar gezin gaan vastleggen op foto. Viënna weegt op dat moment al 2kg600. Een trotse mama en grote broer wachten mij bij aankomst op. Ook papa vervoegt ons snel. De andere broers en zussen kunnen er helaas niet bij zijn.

Viënna geniet duidelijk van de knuffelmomenten met hun viertjes en als kers op de taart krijgt ze er ook nog een heerlijk badje met een uitgebreide massage door mama bovenop. Ook het voedingsmoment heb ik nog kunnen meepikken.

“De ouders zijn oprecht trots en vooral erg blij en dankbaar omdat ze dankzij VZW kleine held al die kostbare momenten samen hebben kunnen vereeuwigen op de gevoelige plaat.”

Ik hoop dat de foto’s ook uitstralen hoezeer de liefde, de warmte, de verbondenheid én de veerkracht van de ouders centraal staan.

Ondertussen kreeg ik van de ouders het fantastische nieuws dat ze ondertussen al samen aan het genieten zijn in hun eigen veilige en warme nestje thuis. Ik ben echt zo blij dat hun gezinnetje nu echt helemaal compleet is en dat ze de eerste verjaardag van grote broer echt samen kunnen vieren. Daar keken de ouders zo hard naar uit. Opnieuw een belangrijke en tegelijk ook emotionele mijlpaal die ze samen kunnen beleven.

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten