Verhaal van Lars

Eén week geleden werd ik warm onthaald door de receptioniste op de afdeling neonatologie van het UZ Leuven. Ze was erg dankbaar omdat we de ouders van een te vroeg geboren jongetje terug een liefdevolle fotoreportage als aandenken schenken. Ik vertrek altijd met heel veel goesting naar een opdracht voor VZW kleine held en zo warm onthaald worden verwarmde m’n hart nóg meer.

Kort nadien ontmoet ik kleine held Lars. Hij werd geboren op amper 29 weken en 6 dagen. Tijdens de zwangerschap werd bij de mama een verkorte baarmoederhals vastgesteld waardoor het risico op een vroeggeboorte reëel was. Wel was er hoop om minstens de termijn van 34 weken te halen. Al is het anders uitgedraaid. Ik leg Lars vast op ’34 weken’ terwijl hij op dat moment al 4 weken buiten mama’s buik vertoeft. Dat de geboorte aankondigingen, de babykamer etc. nog niet klaar waren, was slechts bijzaak. De grootste bekommernis was dat alles goed zou komen met Lars.

Wat een mooi ventje is hij. Hij is ook al goed aangekomen qua gewicht. Zo goed zelfs dat hij al uit de ‘kleine held’ body’s en mutsjes is gegroeid. Zelfstandig drinken lukt momenteel nog niet waardoor Lars nog niet direct mee kan naar huis.

Ik hoop van harte mee met mama en papa dat hij het drinken snel onder de knie zal krijgen. Nog even geduldig afwachten totdat Lars er zelf ook helemaal klaar voor is om daarna lekker samen te genieten in hun warme nestje thuis.

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvender herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten