Verhaal van Billie

Een weekje terug ontmoette ik op de afdeling neonatologie van het UZ Leuven dit straffe meisje. Totaal onverwacht kwam Billie na amper 28 weken zwangerschap ter wereld. Oorzaak onbekend, jammerlijke pech.

Spannende en erg onzekere en bange tijden volgden.

In haar prille leventje doorzwom Billie al vele watertjes. Ze kreeg o.a. een klaplong, daarop volgde een longontsteking, een hersenbloeding, een ernstige, levensbedreigende darmontsteking, … Wederom ben ik enorm verwonderd over wat een vechtertje dit kleintje al is geweest en over de kracht en de weerbaarheid van haar ouders.

Ondertussen zijn we al 9 weken verder en zijn we 3 weken voor de uitgerekende datum. Billie drinkt nu al helemaal zelfstandig haar flesjes gevuld met de magische kracht van moedermelk. Er werd eveneens een koemelkallergie vastgesteld. Mama moest dus op strikt koemelkvrij dieet.

Billie dient nog wat aan te sterken en hopelijk kan ze binnen een paar weekjes naar huis. Haar lieve mama en papa omringen haar met heel veel liefde en zijn overduidelijk helemaal weg van haar.

Met een warm hart verlaat ik de afdeling door de herhaaldelijk uitgesproken dankbaarheid van de ouders ten aanzien van wat we doen met VZW kleine held.

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten