Verhaal van Emiel

Emiel werd op 13 augustus 2021 geboren na een zwangerschap van net geen 32 weken. Hij woog 1,5 kg en was 41,5 cm groot.

Onze kleine vriend deed het van bij de start heel goed. Hij ademde zelfstandig. Hij had enkel tijd nodig om verder te groeien en zelfstandig te leren drinken.

We wisten in het begin niet waaraan we ons konden verwachten. Hoe lang hij in het ziekenhuis zou moeten blijven, hoe lang het zou duren vooraleer hij voldoende is aangesterkt is, hoeveel tijd hij nodig zal hebben om zelfstandig te leren drinken, enz.

Het werd het begin van een onzekere periode.

Via de NICU van het AZ Sint-Jan in Brugge kwamen we in contact met VZW kleine held. Vrienden van ons waren zo lief om een startpakket aan te vragen voor ons.

Toen zijn startpakket toe kwam, waren we dolgelukkig. Een mini-body, een mutsje, een couveusedeken, een wikkeldeken, een vlaggenlijn,… We konden zijn “kamertje” al snel wat opvrolijken. Het zijn zo’n kleurrijke spulletjes die echt ongelofelijk veel deugd doen.

We kwamen te weten dat we ook beroep konden doen op een kleine held fotograaf. We waren er direct van overtuigd dat we deze periode wilden laten vastleggen op foto. Herinneringen die we later aan ons zoontje zouden kunnen tonen. Na 2 weken in Brugge mocht Emiel verhuizen naar Kortrijk. Daar kwam kleine held fotografe Cynthia langs om foto’s te nemen. Foto’s die we voor altijd zullen koesteren. Foto’s die perfect weergeven hoe gelukkig we waren en die aantonen hoe klein Emiel toen was in vergelijking met onze handen.

Na 7 weken in het ziekenhuis mocht Emiel eindelijk mee naar huis. Een enorm spannende dag.

Ondertussen is Emiel bijna 5 maand oud. Hij doet het ongelofelijk goed en we zijn zo trots op onze sterke zoon.

We willen jullie enorm bedanken voor het leuke startpakket, de foto’s en de steun!

Met een gift van €20 schenk jij een gezin een warm gezinsmoment en een blijvende herinnering. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten