Verhaal van Flynn

Flynn werd geboren op 4 oktober na een zwangerschap van 28 weken en 1 dag.

Het was de derde dag op rij dat ik hem veel minder voelde bewegen in mijn buik. Ik zweefde tussen ongerustheid en ‘je-maakt-je-zorgen-om-niets’. De ongerustheid nam de bovenhand en tegen de middag reed ik toch naar het ziekenhuis voor een monitoring. Toen bleek duidelijk dat onze kleine schat zich echt niet lekker voelde in mijn buik. Holderdebolder werden we overgebracht naar AZ Sint-Jan in Brugge waar hij amper 45 minuten later ter wereld werd gebracht. Onze wereld stond stil.

We hadden nog maar net z’n naam gekozen. Thuis stond nog helemaal niets klaar. Dat gingen we in de herfstvakantie doen. We hadden normaal immers nog 3 maanden om ons voor te bereiden op zijn komst.

Het eerste moment dat we Flynn zagen, waren we vooral verwonderd. Verwonderd over hoe compleet hij was. 10 teentjes, 10 vingertjes, alles erop en eraan. Maar hij was zo klein, zo broos, zo kwetsbaar.

Een drietal weken later mocht Flynn voor de eerste keer kleertjes aan doen. Wat een speciaal moment. Eindelijk had ik het gevoel echt mama te zijn. Dat zieke, kwetsbare prematuurtje zag er met jullie body en mutsje aan toch al meer uit als een ‘echte’ baby. Jullie vrolijke dekentjes deden ons ook telkens glimlachen. Zo werd de NICU net iets meer ‘thuis’ dan ziekenhuis.

Jullie startpakket zorgde niet enkel voor kleur op de NICU maar bezorgde ons ook zoveel liefde en geluk. Bedankt om er voor ons én voor onze kleine held te zijn op het moment waarop we dat het meeste nodig hadden.

Met een maandelijkse donatie van slechts €5 gedurende een jaar schenk jij een kleine held een gratis startpakket. Zo word je de trotse meter of de fiere peter van een kleine held en ontvang je ook een diploma. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten