Verhaal van Bas en Warre

Bas en Warre zijn een eeneiige tweeling. Al vroeg in de zwangerschap werd duidelijk dat er een groeiverschil was van 30% omwille van een ongelijke verdeling van de placenta. Vanaf dat moment werden we wekelijks opgevolgd in OLV Ziekenhuis in Aalst en volgden er ook enkele echo’s in UZ Leuven.

Op 24/02/2023 stond de keizersnede gepland. Ik was toen 33 weken en 6 dagen zwanger. Dit was de laatst mogelijke dag om de bevalling in te plannen aangezien er nadien te veel risico’s aan verbonden zouden zijn. Tegelijkertijd was dit ook de eerste dag waarop ik mocht bevallen in ons streekziekenhuis ipv in een gespecialiseerd ziekenhuis. Het bleef dus spannend tot het allerlaatste moment maar Bas en Warre zijn uiteindelijk flink blijven zitten tot de geplande bevallingsdatum!

Warre woog 1kg740 kg bij de geboorte en Bas 2kg260. Zoals verwacht moest Bas meteen na de geboorte aan de CPAP totdat hij zelfstandig kon ademen.

Ongeveer een week na de geboorte mocht Bas zijn glazen huisje al inruilen voor een verwarmd bedje. Net op dat moment had hij verschillende keren een tachycardie (een verhoogd hartritme) waardoor hij terug in de couveuse moest en enkele dagen extra werd gemonitord.

Ondertussen is dit gelukkig terug onder controle mits medicatie.

Eens Warre op gewicht is en Bas minstens 5 dagen geen tachycardie meer heeft, mogen we naar huis. We kijken er echt enorm naar uit.

De fotoreportage van VZW kleine held was echt een ontzettend fijne ervaring. We hadden ook een hele toffe babbel met kleine held fotografe Tineke. Fijn dat ze de situatie niet ‘mooier’ wou voorstellen door de kabeltjes of monitors te verdoezelen en dat alles heel puur in beeld werd gebracht.

Bedankt om ons tastbare herinneringen te schenken als aandenken aan zo’n kwetsbare, intense maar tegelijk ook erg warme periode.

Vergelijkbare berichten