Verhaal van Matthieu-René

Mijn allereerste “kleine held” fotoreportage van dit nieuwe jaar.

Dit knappe ventje legde vanaf zijn prille start – samen met zijn mama en papa – een zeer intens en hobbelig parcours af. Al tijdens de zwangerschap werd tijdens een vroeg stadium gastroschisis vastgesteld: een aangeboren aandoening waarbij de darmpjes niet in de buikholte maar in het vruchtwater liggen. De darmen van de baby komen zo via een gat buiten het lichaam, wat bij de geboorte best voor een schokkende aanblik kan zorgen.

Matthieu-René werd 5 weken te vroeg geboren.

Na de geboorte werd hij met zijn gehele onderlichaam en darmpakket in een steriele zak geplaatst. Omwille van complicaties waren er op amper 2 weken tijd maar liefst 5 operaties nodig om het darmpakket terug op de juiste plaats in de buikwand te plaatsen.

Toen hij 5 weken ‘oud’ was, ontmoette ik dit heldje op de dienst neonatologie van UZ Leuven waar de allerbeste zorgen worden toegediend. Net verlost van zijn neussonde (perfect getimed voor ‘de fotoshoot’ ) zag ik een mooie, gelukkige babyjongen, omringd met veel liefde.

Versteld keek ik toe hoe mooi de opening in de buikwand reeds hersteld was.

Ondertussen vernam ik dat Matthieu-René voldoende aangesterkt is en recent ontslagen werd uit het ziekenhuis Tot de leeftijd van 18 jaar zal hij nauwkeurig worden opgevolgd.

Dankbaar dat ik hen dankzij VZW kleine held dit lichtpuntje kon schenken tijdens deze rollercoaster van emoties.

Vergelijkbare berichten