Verhaal van Jayson (Deel I)

Sinds week 25 van mijn zwangerschap moesten we wekelijks op controle bij de gynaecoloog omdat ik bij mijn vorige zwangerschap een zwangerschapsvergiftiging heb gehad.

Na de zoveelste wekelijkse controle werd er op 15/02/23 op een termijn van 31 weken en 4 dagen beslist dat ik moest opgenomen worden op de MIC (Maternal Intensive Care) om longrijping toe te dienen gezien de doorstroming van de placenta opnieuw in gevaar kwam. Op de placenta waren reeds tekenen te zien die konden wijzen op een zwangerschapsvergiftiging en ook op de monitor waren er al dipjes te zien bij Jayson.

Om 01u00 heb ik mijn eerste inspuiting voor de longrijping gekregen maar door de medicatie kreeg ik last van harde buiken.

Het werd Jayson duidelijk te veel waardoor hij in foetale nood kwam. Er werd beslist om hem onmiddellijk te halen via een spoedkeizersnede.

Gelukkig herpakte Jayson zich terug waardoor dit in een rustiger tempo kon. Anders had papa de geboorte van zijn tweede zoontje gemist.

Jayson werd op 16/02/2023 om 10u52 geboren. Met een gewichtje van 1kg260 en een lengte van37 cm. Gelukkig bewees hij al van bij het prille begin dat hij een echte vechter is. Na 15 minuten knuffelen met mama op een warmteplaat werd hij overgebracht naar de NICU. Daar werd hij meteen op papa’s borst gelegd zodat ze samen konden genieten van een gouden uurtje.

1,5 uur later werd ook ik eindelijk herenigd met Jayson. Hij werd onmiddellijk bij mij gelegd zodat we konden genieten van elkaar en konden bekomen van alle emoties.

Er volgde al snel een volgende grote mijlpaal: voor het eerst kleertjes aan doen.

Zijn eerste outfitje was er uiteraard eentje van VZW Kleine held. Wauw, zo mooi, zo schattig, zo passend en vooral ook zo praktisch. Hij straalde echt in zijn apenpakje dat ook nog eens zat als gegoten. Wat een mooi en warm moment. En ook het couveusedeken en de vlaggenlijn zorgen voor zoveel meer kleur en gezelligheid op ons plaatsje op de neo.

Een kleine 10 dagen later mocht hij zijn glazen huisje eindelijk inruilen voor een verwarmd bedje, joepie! Net op die dag kwam kleine held fotografe Erika voor de eerste keer langs bij ons. Wat een verademing om even weg te zijn uit de dagelijkse routine van de neo.

Vergelijkbare berichten