Kleine held

Peter van onze VZW

Geduld wordt altijd beloond! Met trots mogen we aankondigen dat we een Peter gevonden hebben voor onze VZW! 

Vlaams acteur Mathijs Scheepers zal deze taak op zich nemen. Na een mailtje en een aangenaam telefoongesprek was hij direct overtuigd om toe te zeggen.
Mathijs is gekend van series zoals o.a. Cordon, Vermist, Kinderen van Dewindt, De smaak van De Keyser maar speelde ook in films waaronder Zot van A. Hij is medeoprichter van theatergezelschap SKaGeN (Antwerpen) en brengt binnenkort een zelfgeschreven solo-stuk op de planken.

De voornaamste reden waarom we Mathijs contacteerden is omdat hij zelf vader is van een prematuur geboren zoontje Elvis. Zijn kleine superheld werd geboren op 29 weken maar had nog verschillende bijkomende problemen naast zijn prematuriteit. Mathijs en zijn vrouw weten daarom als geen ander welke rollercoaster de ouders die ons contacteren doormaken. Hij heeft bovendien ook heel veel voeling met ons eigen verhaal en weet hoe belangrijk het is om begrepen en gehoord te worden door lotgenoten.

Mathijs zal ons meer naambekendheid geven zodat we nog meer ouders een hart onder de riem kunnen steken en alle kleine heldjes kunnen laten schitteren.

Op 6/2 stond hij op de planken in het arcatheater in Gent met “Sue me modderfokker”. En wij waren er bij. Uiteraard vanaf de eerste rij. We hebben met volle teugen genoten van zijn intrigerende wraakmonoloog. Zijn voorstelling heeft ons van begin tot einde moeiteloos ontroert door de ontwapenende eerlijkheid waarmee hij zijn hart uitstort. Toch brengt hij zijn verhaal ook met de nodige dosis humor om alles wat lichter verteerbaar te maken. De beelden van zijn zoontje en de bijpassende muziek maakten het helemaal af. Alles was echt zo herkenbaar omdat ik zelf ook 7 maanden op die emotionele rollercoaster heb gezeten. 2 uur lang hingen we aan zijn lippen. Op het einde vonden we het zelfs een beetje spijtig dat we al naar huis moesten. Wat een prachtige mens is dat! We hadden ons geen betere peter kunnen wensen. En na de voorstelling hebben we hem voor het eerst live kunnen spreken. Dé kers op de taart 🙂  Allen daarheen! 💖❤

Vergelijkbare berichten