Krantenartikel Het Laatste Nieuws: Hulpgoederen VZW kleine held vernield na wateroverlast: “Wij willen ouders van prematuurtjes blijven helpen, maar hebben nu zelf hulp nodig.”

De vzw Kleine Held uit het Meetjesland zit in de problemen. Sterrenmama Sofie D’Hondt schenkt met haar verenigingen startpakketten aan ouders van premature of zieke pasgeboren kindjes. Maar door wateroverlast in haar opslagruimte zijn heel wat spullen voor de vuilnisbak. De vrouw die van anderen helpen haar levenswerk heeft gemaakt, vraagt nu zelf hulp. “We hebben dringend extra fondsen nodig”, klinkt het. Haar verhaal.

“De vzw werd opgericht in 2016 als eerbetoon aan mijn eigen kleine heldin Noor, die niet alleen te vroeg maar ook ernstig ziek geboren werd”, doet Sofie haar verhaal. “Na een strijd van zeven maanden op de NICU werd Noor helaas de mooiste ster aan de hemel. Ik weet dus als geen ander wat ouders in die situatie meemaken. Daarom zetten wij ons belangeloos in voor de meest kwetsbare baby’tjes. Wij schenken met onze vzw gratis startpakketten aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen. Want de baby een gewoon pakje aan doen, lukt niet altijd. Dankzij onze prematuurkleding en benodigdheden wordt dat klein, kwetsbaar wezentje met al die buisjes en kabeltjes in die veel te grote pamper plots een ‘echt’ baby’tje.”

“Daarnaast bieden we de ouders ook een liefdevolle fotoreportage aan op de dienst Neonatologie. Maar we bieden de ouders eigenlijk zoveel meer dan louter een fotomoment. Het is vaak ook hun eerste echte gezinsmoment samen. Een moment waarop ze even alle zorgen achter zich kunnen laten, en zich echt mama en papa kunnen voelen. Dat is bijzonder belangrijk.”

De vzw doet al acht jaar zeer mooi werk. “Ondertussen hebben wij meer dan 5.000 startpakketten geschonken, en hebben wij al ruim 500 prematuren en zieke pasgeborenen samen met hun trotse ouders, broers en zussen vastgelegd op foto”, zegt de Meetjeslandse sterrenmama. “Maar nu zitten we in de problemen. Onlangs hebben we na een hevige regenbui wateroverlast gehad in de stockageruimte van de vzw. Daardoor werd een groot deel van onze voorraad voor het maken van onze startpakketten beschadigd. En dit net in een periode waarin we reeds 60% minder fondsen binnen hebben gekregen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit kan echt het definitieve einde van de vzw betekenen. En dat mag absoluut niet gebeuren!”

Maar Sofie is een vechter. Net zoals de kleine Noor. Ze zal tot de laatste snik blijven vechten voor haar vzw. “Maar ik kan dit niet alleen. Ik heb ieders hulp en steun nu hard nodig, om onze missie te kunnen blijven verder zetten”, zegt Sofie nog.

Je kan op verschillende manieren steunen. Dat kan door een gift doen via hun website of via overschrijving op BE77 3630 6748 3142.

Met een maandelijkse donatie van slechts €5 gedurende één jaar schenk jij een kleine held een gratis startpakket. Zo word je de trotse meter of de fiere peter van een kleine held en ontvang je ook een diploma. Alle info vind je hieronder:

Vergelijkbare berichten