Axel Daeseleire ging een week meelopen op de NICU

Axel Daeseleire ging een week meelopen op de NICU van ZOL Genk.

“Die week was behoorlijk heftig.”

Wat zijn we blij dat er aandacht wordt besteed aan het thema vroeggeboorte.

“Gaan we nu al een geboortekaartje maken of gaan we er mee wachten? Want het kan ook even goed zijn doodsprentje worden.”

“Veel mensen denken dat je baby’tje hier gewoon wat ligt te wachten tot hij naar huis mag. Maar dat is helemaal niet het geval. Die vecht elke dag voor zijn leven.”

“Hij is nu 4 weken oud. Hij heeft één kaartje gekregen voor zijn geboorte en dat is het. Mensen weten gewoon niet hoe ze moeten reageren.”

Bekijk het volledige fragment hier: https://www.facebook.com/vtm/videos/3634548453475615

En net daarom is één van de doelstellingen van onze VZW om de maatschappij te sensibiliseren over de impact en de gevolgen van een vroeggeboorte. Zodat ouders van prematuren/dysmaturen en zieke pasgeborenen eindelijk het begrip, de steun en de erkenning krijgen die ze verdienen. Niet alleen tijdens de opname maar ook na thuiskomst.

Wij hadden de eer om hun gezinnetje te mogen vastleggen op foto. Al schenken we de ouders zoveel meer dan louter een fotoreportage. Het is vaak ook hun eerste echte gezinsmoment samen. Een moment waarop ze even alle zorgen achter zich kunnen laten en zich echt mama en papa kunnen voelen.

Met een gift van €20 schenk jij 1 gezin een liefdevolle fotoreportage op de dienst neonatologie. Draag hier jouw steentje bij aan het welzijn van de meest kwetsbare baby’tjes:

Vergelijkbare berichten