Kleine held

Uw donatie doet wonderen

“Teamwork makes the dream work”

In april 2017 was het dan eindelijk zo ver: de geboorte van VZW kleine held. Wat aanvankelijk startte als een kleinschalig projectje barstte als snel uit zijn voegen. Nog voor we goed en wel uit de startblokken waren geschoten, werden we al gecontacteerd door de media voor een interview in de nationale krant. Wow, dit hadden we echt niet zien aankomen.

Vaak begon het met een aanvraag van 1 ouder. De andere ouders op de afdeling zagen dit dan en vonden dit zo leuk dat ze ook graag zo’n startpakketje wilden. Het pakketje van onze VZW zorgde zo ook voor verbondenheid tussen de ouders onderling. Het was de ideale manier om een gesprek te starten. En zo ging de bal heel snel aan het rollen. Er volgden al snel verschillende aanvragen. En zo kwamen er ook steeds meer ziekenhuizen bij. We zijn dan ook ongelofelijk trots omdat ons initiatief inmiddels al bekend is op alle NICU afdelingen in Vlaanderen en Brussel. Elk pakketje kost ons gemiddeld 50 euro dus hebben we jullie steun nodig.

Kleine held
Kleine held

 

Crowdfundingsactie

Ondertussen zijn we 2 jaar verder en hebben we ook al heel wat media aandacht gekregen (Flair, libelle, Famme, radio 1). Met als kers op de taart de hartverwarmende reportage over onze VZW in de slotshow van music voor life. Dit overtrof onze stoutste dromen. Sindsdien is onze VZW echt ontploft. Momenteel krijgen we gemiddeld 1 à 2 nieuwe aanvragen per dag.

Daarnaast vinden we het ook belangrijk om te blijven groeien. Om die reden willen we onze startpakketjes graag uitbreiden met onze eigen mijlpaalkaarten voor prematuren en de kinderboekjes ‘Hoera, ik heb een broertje/zusje!’. Met deze mijlpaalkaarten kunnen de ouders alle belangrijke mijlpalen vastleggen op foto. Zo hebben ze meteen ook een blijvende herinnering voor later. Dankzij de kinderboekjes kunnen de ouders er ook op kindermaat over praten met broertje(s) en zusje(s). Ook voor hen is dit een erg verwarrende en onzekere periode. Waarom moet mijn zusje in het ziekenhuis blijven? Waarom al die toeters en bellen, gaat mijn broertje dan dood? Al die vragen kunnen dan op een luchtige, begrijpelijke en ‘leuke’ manier bespreekbaar gemaakt worden.

Om dit te kunnen realiseren, hebben we ook de nodige fondsen nodig. Vandaar deze crowdfundingsactie. Vragen we enkel centjes? Neen hoor, in ruil krijg je superleuke rewards vb de eretitel ‘Trotse meter/peter van een kleine superheld’. Neem dus zeker een kijkje op onze projectpagina.

Bij crowdfunding draait alles om vertrouwen. Om die reden hanteren ze het alles of niets principe. Als we ons doelbedrag van 5000 euro niet halen, krijgen alle funders hun centjes terug en hebben wij dus niets. Dat zou echt bijzonder jammer zijn gezien de uitbreiding van de startpakketjes er dan ook niet komt.

Kleine held

Hoe kan je ons steunen?

Je kan ons op verschillende manieren steunen:
– Door een gift te doen via deze link
– Door de link te delen samen met een woordje uitleg over ons project
– Door er familie, vrienden, collega’s en kennissen over aan te spreken en hen zo te overtuigen om ook een gift te doen.

En dat is nog niet alles. Net zoals elke mama en papa heel wat dromen hebben voor hun kindje, hebben wij die ook voor onze dochter met wilde kuren zoals we onze VZW zelf noemen. In de toekomst willen we graag een jaarlijkse terugkomdag per provincie organiseren voor alle ouders die een pakketje hebben ontvangen van ons. Omdat we ervaren dat er heel wat ouders zijn die nood hebben aan contact met lotgenoten. Niet alleen tijdens het verblijf op neonatologie maar ook daarna. Naast de kinderboekjes willen we ook nog meer betekenen voor de broertjes en zusjes. We willen hen ook een cadeautje schenken. Een zorgenvriendje die al hun zorgen wegneemt. Met de nodige fondsen zouden we al onze dromen kunnen laten uitkomen.

Enkel samen kunnen we het verschil maken. Teamwork makes the dream work.