fbpx

Vrijwilliger

Home / Vrijwilliger

Inschrijven


Word vrijwilliger

100-tal vrijwilligers.

Ze zijn een onmisbare schakel in de werking van onze VZW. Zonder hen staan we nergens. We zijn dan ook ongelofelijk trots dat we zo’n fantastisch team achter ons hebben staan.

Onze VZW bestaat nog maar een goeie 2 jaar. Dankzij de media aandacht die we de laatste tijd hebben gekregen en onze allereerste deelname aan de warmste week zijn we enorm gegroeid. In 2018 hebben we zelfs de kaap van 500(!) geschonken pakketjes overschreden. Om elke ouder de kans te kunnen blijven geven op een gratis pakketje en om te blijven groeien, kunnen we zeker nog helpende handen gebruiken. Draag je ons initiatief een warm hart toe en wil je je graag engageren door ons je tijd te schenken. Laat het ons dan zeker weten door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Naaien

Wij schenken gratis pakketjes aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. In elk pakketje zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje en mini-vlaggenlijn. Op die manier willen we de ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode.

Ben je creatief en kan je goed overweg met de naaimachine en overlock? Dan kunnen we jou hulp zeker gebruiken. Wij zorgen voor alles: patronen, werkbeschrijvingen aan de hand van foto’s, stofpakket (op basis van beschikbaarheid) en verzendlabels. We kiezen bewust voor ecologische stoffen met vrolijke kindermotiefjes. Hun huidje is immers al extra kwetsbaar door de vroeggeboorte. Naaien met eigen stoffen kan ook mits voorafgaand overleg gezien niet alle stoffen geschikt zijn voor onze kleine heldjes. Aan nieuwe naaisters vragen we wel om eerst een proefsetje te naaien met eigen stofjes (mogen ook restjes zijn) en dit op eigen kosten te verzenden. De meeste naaisters naaien gewoon op eigen tempo van thuis uit. We organiseren ook geregeld naaiworkshops en naaidagen.

Of ben je leerkracht op een school met een naaiafdeling? Dan staan we zeker open voor een leuke samenwerking. Zo hebben de leerlingen van het scheppersinstituut (richting creatie en mode) een 24 uur naaimarathon georganiseerd.

Of liever iets anders?

Je wilt je graag engageren als vrijwilliger voor onze VZW maar naaien is niet meteen je grootste talent. Geen enkel probleem! Ook op andere vlakken kunnen we zeker nog hulp gebruiken.

Naast naaisters kunnen we ook nog hulp gebruiken op evenementen en promo-activiteiten. Ook mensen met een specifieke specialiteit die zeker en vast een meerwaarde zou zijn voor onze VZW, zijn nog meer dan welkom. We denken hierbij bv aan copyright, fotografie, marketing, enz.