Kleine held

Evelien Roegiers

Vanuit mijn ervaring als vroedvrouw op neonatologie kan ik goed inschatten waar de kleine heldjes nood aan hebben en waar op gelet moet worden.

Ik ben Evelien Roegiers, 38 jaar, mama van 2 kids Amelie (13) en Leon (9). Ik werk als vroedvrouw in AZ Alma Eeklo op materniteit, verloskamer en neonatologie.

Dimitri en ik kennen elkaar al van in onze kinderjaren, we komen al heel lang goed overeen en met Sofie klikte het ook meteen. We zagen elkaar niet zo veel maar door mijn werk als vroedvrouw werd wel duidelijk dat de vriensdschap bleef. Het was dan ook een voorrecht om voor het kersverse gezinnetje te zorgen toen Elize werd geboren. Maar het mooiste en tegelijk ook meest emotionele moment was toen Noor* werd geboren, een dag die ik nooit zal vergeten. Ik was er als eerste bij toen het fout dreigde te lopen in de zwangerschap, mocht Noor* als eerste in mn armen nemen en heb voor haar gezorgd tot de moment dat ze naar Brugge werd overgebracht. Het verhaal van Noor* heeft onze band alleen maar versterkt en door dit van zo dichtbij mee te maken was mijn keuze om me in te zetten voor de VZW snel gemaakt.

Toen Sofie me vertelde over haar plannen was ik direct enthousiast en van bij het prille begin heb ik geprobeerd om Sofie zo goed mogelijk bij te staan met tips en advies. Vanuit mijn ervaring als vroedvrouw op neonatologie kan ik goed inschatten waar de kleine heldjes nood aan hebben en waar op gelet moet worden. Mijn hart en ziel ligt bij de allerkleinsten met de grootste zorgen, als ik hen dan zie schitteren in spulletjes van VZW Kleine Held ben ik best wel trots. Het maakt de dikwijls lange weg toch net iets draaglijker voor de ouders als ze hun eigen persoonlijke dekentje en rompertje kunnen dragen.

Als lid van de raad van bestuur help ik mee brainstormen over toekomstige (sponsor)-projecten. De vergaderingen zijn telkens iets om naar uit te kijken, er worden heel wat zaken besproken maar er wordt ook heel wat afgelachen. En terwijl krijg ik de kans om Elize en de jongste spruit Ella nog eens te zien, die ik trouwens ook als eerste mocht vasthouden na de geboorte.

Het is een grote eer om deel uit te maken van deze VZW, prachtige mensen met een prachtig initiatief, gemaakt door hun eigen levensverhaal. Ik hoop dat we samen nog veel Kleine Heldjes mogen laten schitteren,samen staan we sterk!