De warmste week


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/kleineheldbe/www/wp-content/themes/children-charity/theme-framework/theme-style/function/template-functions.php on line 452
Home / Nieuws / De warmste week

De warmste week

De warmste week

Wil je ook zelf een leuke actie op poten zetten? Dat horen we graag!
We vinden het altijd fijn om hiervan op de hoogte te zijn. Zo kunnen wij volop supporteren en je ondersteunen bij de bekendmaking hiervan.

Actie warmste week contact →

 

 

De warmste week

In 2018 mochten we eindelijk voor de 1stekeer deelnemen aan Music for Life. Dit was voor ons de kans om onze stilletjes  groeiende vzw nog een extra boost te geven op vlak van budget maar vooral ook op vlak van naambekendheid.

Het zou niet gemakkelijk zijn om er als kleine vzw te proberen uitspringen maar na onze eerste vergadering zagen we het alleszins rooskleurig in. We begonnen al meteen zelf met een heuse snoepjesverkoop, kersensnoep uiteraard want dat is en blijft hét symbool van Noor en van de vzw. Daarnaast organiseerden we ook een sinterklaasontbijt, we hadden een mooie opkomst en dat wordt dus een concept om jaarlijks te herhalen.

Boven alle verwachtingen in werden er steeds meer acties georganiseerd. En die kwamen vanuit alle hoeken. Van mama’s die ooit zelf een pakketje van ons ontvingen, vroedvrouwenteams, ziekenhuizen, scholen tot mensen die gewoon via andere mensen van ons gehoord hadden. Er werd allerlei lekkers verkocht, naaimarathons georganiseerd, halloweenfeestjes en kerstmarkten gehouden. Alle acties gaven ons een heel warm gevoel. Uiteindelijk waren er in totaal iets meer dan 30 acties, een groot succes waar we heel erg dankbaar voor zijn.

Emotioneel gezien is het niet altijd gemakkelijk geweest. Bij elk verhaal beleef ik onze eigen emotionele rollercoaster telkens opnieuw. We hebben ook al een aantal stormen moeten doorstaan. Net als Noor zijn we telkens als een leeuwin blijven vechten voor ons welpje en we zullen dit uiteraard ook blijven doen. Zonder jullie steun was dit allemaal niet mogelijk geweest. Jullie gaven ons de kracht, de drive om verder te doen ondanks de tegenslagen.

Als klap op de vuurpijl kregen  we het nieuws dat we geïnterviewd zouden worden voor de slotshow van De Warmste Week. Hiervoor trokken we richting Antwerpen naar Diane, 1 van onze naaisters die er al van bij het prille begin bij is. We waren verwonderd en nerveus over alles wat er bij een interview komt kijken maar werden meteen op ons gemak gesteld door de gemoedelijke en aangename crew van de vrt. Het eindresultaat was prachtig, de vzw werd heel mooi in beeld gebracht. De foto’s van de kleine heldjes die nu schitteren dankzij ons en van ons meisje maakten het helemaal af. De reportage was voor ons de perfecte afsluiter van een toch wel bewogen jaar. Dankzij onze allereerste deelname aan de warmste week werd onze VZW meteen op de kaart gezet in Vlaanderen. Ik weet zeker dat de sterretjes van ons meisje en van Elias en Aurélie die dag extra hard geschitterd hebben.

Na de slotshow hebben we superveel hartverwarmende reacties en heel wat nieuwe aanmeldingen van vrijwilligers ontvangen. En we hebben het ook duidelijk gemerkt aan het aantal aangevraagde pakketjes. We zijn dan ook bijzonder trots en dankbaar om te mogen aankondigen dat er sindsdien al 42 pakketjes de deur zijn uitgegaan. Ons opzet was dus meer dan geslaagd.

Met een brede glimlach en een hart dat nog steeds gloeit door alle warmte die we mochten ontvangen, willen we iedereen die dit mogelijk maakte bedanken voor alle hartverwarmende acties en steun die we mochten ontvangen. Met een deel van de centjes konden we ondertussen onze stoffenvoorraad aanvullen zodat onze kleine heldjes kunnen verder schitteren in kleurrijke, vrolijke en ecologische stofjes. Iedereen zorgt voor iedereen!

Kleine kleertjes voor kleine helden

Sofie haar dochtertje kwam na 32 weken op de wereld en overleed enkele maanden na de bevalling. Om met dat verlies om te gaan zette Sofie zich in voor andere ouders van prematuurtjes. Ze startte de vzw Kleine Helden op om kleertjes te maken voor die kleine helden.

Geplaatst door De Warmste Week op Maandag 24 december 2018