Het verhaal van Nina

5 april 2018 wat toen een gewone controle leek, bleek toen eentje te zijn met minder goed nieuws.

Zwangerschapsvergiftiging: mijn bloeddrukken waren veel te hoog en onze kleine meid stond achter in haar groeiproces. Het was enorm schrikken en we wisten niet wat ons te wachten stond. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis en zat samen met mijn man met enorm veel vragen. We werden goed opgevolgd maar toch bleef alles heel onzeker. 1 ding wisten we zeker: ik zou te vroeg bevallen en ons kindje zou te klein geboren worden. Rondleidingen op de neo, extra info van de kinderarts,.. stelden ons toch een beetje gerust.

Toen zagen ze dat ons kleintje niet meer goed groeide in mijn buik.

Uiteindelijk heb ik het nog 1 maand volgehouden. Toen zagen ze dat ons kleintje niet meer goed groeide in mijn buik. Er werd beslist om haar toch maar geboren te laten worden op 34 weken. Een dag met heel gemengde gevoelens! Moesten we nu blij zijn om ons meisje voor het eerst te ontmoeten of moesten we nu juist bang zijn voor alles wat nog zou komen. Ik ben bevallen met een keizersnede omdat ons kleintje in stuit lag wat de beleving nog minder intens maakte. Je krijgt je kindje even te zien en dan werd ze meteen meegenomen voor allerlei onderzoeken.

Nina heet onze ondertussen flinke dochter. Ze is geboren met een gewichtje van 1,374kg en 38cm. Toen we haar voor het eerst mochten vasthouden, was ze nog zo klein en fragiel! Maar wees maar zeker dat word je snel gewoon en in jouw ogen is dat kleine mensje plots al zo klein niet meer. De familie en vrienden die Nina kwamen bezichtigen waren allemaal wel enorm geschrokken. Wat ook normaal is natuurlijk! Daardoor kregen we vaak kleertjes cadeau die nog veel te groot waren. Het is moeilijk om het je voor te stellen hoe klein zo een kindje is.

Toen uit het niets kwam er plots een pakketje aan op de dienst neo!

Heel benieuwd deden we het pakketje open en al snel kregen wij een krop in onze keel. Een super mooi bodytje met bijpassend mutsje, een wikkeldekentje, couveusedekentje,.. Reuzeblij dat we eindelijk echt iets hadden wat het ziekenhuis gebeuren een beetje opfleurde! Wat we ook nooit zullen vergeten is de enorm mooie brief en het gedichtje die erbij zaten, een tekst zo mooi en zo waar! We zijn jullie er nog steeds reuze dankbaar voor!

Samen met mijn man hebben wij vorig jaar een actie opgezet voor de warmte week! Waarvan de opbrengst naar VZW kleine held gegaan is! Onze actie bracht maar liefst 900€ op waar we ongelofelijk trots op waren/zijn.

Ik wil iedereen aansporen om op de ene of andere manier VZW kleine held een warm hart toe te dragen met een kleine bijdrage. Wij geloven nu echt ALLES KOMT ALTIJD GOED!

BEDANKT VOOR ALLES!

Trotse mama van Nina

Vergelijkbare berichten